ÁRKALKULÁTOR

Használja kalkulátorunkat, hogy előzetes információt kapjon az árakról.

KALKULÁTOR

ERŐSÁRAMÚ BERENDEZÉSEK FELÜLVIZSGÁLATA

A tűzvédelmi felülvizsgálat (Erősáramú Villamos Berendezések Időszakos Felülvizsgálat) alapvető célja a villamos berendezések meghibásodásából, szakszerűtlen szerelésből, kezelésből adódó tűzveszély, ill. robbanásveszély kiküszöbölése, tűzesetek és balesetek megelőzése.

Ezen túlmenően a tűzveszélyt ugyan nem, de balesetveszélyt okozó villamos berendezések kiszűrése.

A felülvizsgálatok menetét és szükségességét, valamint a felülvizsgálatok végzésének gyakoriságát az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (28/2011. (IX. 6.) BM rendelet) határozza meg.

 

 • Miért kell?

  Az erősáramú berendezések felülvizsgálatát az OTSZ (Országos tűzvédelmi szabályzat) rendeli el, mely egy kötelező érvényű BM rendelet (35/1996. (XII.29.) BM ).

 • Mi a célja a vizsgálatnak?

  Alapvető célja a villamos berendezések által okozott tűzveszély, illetve robbanásveszély kiküszöbölése. A felülvizsgálati jegyzőkönyvet a tűzoltóság kérheti és kéri is ellenőrzései során.

 • Miért fontos Önnek, hogy rendelkezzen ilyen dokumentummal?

  Az OTSZ előírásai kötelezőek, megszegésük, be nem tartásuk a büntető törvénykönyv szerinti „foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés” következményeivel járhat. Az előírt tűzvédelmi felülvizsgálatok elmulasztásáért tűzvédelmi bírság is kiszabható.

 • Milyen gyakorisággal kell elvégezni a felülvizsgálatokat?

  • az ,,A” és ,,B” tűzveszélyességű helyiségben, szabadtéren legalább 3 évenként
  • a ,,C-D-E” tűzveszélyességű helyiségben, szabadtéren legalább 6 évenként, tűzvédelmi szempontból felül kell vizsgálni.
  • A 2011. október 6. előtt készült “D” és”E” tűzveszélyességi helyiségben készült felülvizsgálatok minősítő iratának érvényessége 9 év marad. A rendelet visszamenőleg nem módosítja azokat.
 • Kinek a felelőssége, hogy a felülvizsgálatok elkészüljenek?

  A felülvizsgálatok elvégeztetése a létesítmény üzemeltetőjének felelőssége.Az üzemeltető ellenőrzési kötelezettsége nem merül ki a kötelező felülvizsgálatok elvégzésében, ill. elvégeztetésében és a jegyzőkönyv megőrzésében, hanem köteles a felülvizsgálat során feltárt hibák, hiányosságok, szükséges javítások elvégzésére, ill. elvégeztetésére is.

ÁRAINK

Alapdíj 20,000.- +áfa /telephely
Ellenőrzési pont 210.- +áfa /db

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

We will contact you within one business day.

© Copyright 2017 Volta.co.hu by B-ELEKTRO 2006 Bt.